Succesfuldt stævne i franske Compiègne for Zack og hans sønner

Blue Hors eliterytter Nanna Skodborg Merrald har i foregående uge været i ilden på både avlshingsten Blue Hors Zack og Zack-sønnen Blue Hors Znickers til stævne i franske Compiègne 

Succesfuldt stævne i franske Compiègne for Zack og hans sønner

Nanna Skodborg Merrald & Blue Hors Zack

"Super fornemmelse i dagens Grand Prix på fantastiske Zack! Desværre indløb der sig et par misforståelser, hvilket kostede rigtigt dyrt i det samlede regnskab, men stadig en tredjeplads med 73%"

Nanna Skodborg Merrald om fredagens Grand Prix på Blue Hors Zack

Rytter Nanna Skodborg Merrald, groom Ellen Glinvad Nielsen, avlshingst Blue Hors Zack (Rousseau/Jazz) og sønnen Blue Hors Znickers (Blue Hors Zack/De Niro) drog tirsdag den 25. maj endnu engang mod nye stævne-eventyr, hvor holdet skulle i ilden allerede fredag, hvor det for Znickers stod på start i CDI2* Prix St. Georges og for Zack CDI3* Grand Prix.


International stævnedebut for 8 årige Blue Hors Znickers

I fredagens CDI2* Prix St. Georges og med startid klokken 11.08, blev det for kombinationen Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Znickers til flotte 72.706% og en imponerende andenplads. Ekvipagen blev kun overgået af det unge, britiske talent Charlotte Fry, der på hesten Don Joe red sig ind på en førsteplads med 74.647%

Nanna og Znickers gentog succesen i lørdagens Intermediare I, hvor de med 70.618% red endnu en andenplads hjem i det store felt af ryttere. Også denne klasse blev vundet af Charlotte Fry, der på hesten Don Joe red til 73.706%, og som altså snart skal til at være på vagt overfor Nanna og Znickers, der ånder dem i nakken efter ugen succesridt.

“Blue Hors Znickers på 8 år klarede sin debut i Prix St. George i dag (red. og Intermediare I lørdag) til UG, og var så dejligt afslappet og med på legen, hvilket jeg lægger meget vægt på med sådan en ung og urutineret hest”

– Nanna om den internationale stævnedebut på Blue Hors Znickers

Zack & Nanna: 2 x nr. 3 i trestjernede Grand Prix-klasser!

Stævnet Les Internationaux de Dressage i Compiègne, Frankrig, der har forløbet i dagene 28. – 30. maj 2021, har været endnu et særdeles spændende internationalt stævne med et startfelt af høj kvalitet! Og også Danmark, der sendte en håndfuld af A-truppens ryttere, fik mulighed for at teste formen af overfor nationaliteter, dommere og rammer, der fungerer som optakt til de kommende Olympiske Lege i Tokyo, Japan. Blandt de danske ryttere. der var afsted, tæller både Cathrine Dufour med hestene Bohemien og Vamos Amigos, Andreas Helgstrand med hoppen Fiontini, Carina Cassøe Krüth med Heilines Danciera, Charlotte Heering med Bufranco, samt vores egen Nanna Merrald med Blue Hors Zack.

Far & søn: Blue Hors Zack & GLOCK's Zonik. Foto: Glock Horse Peformance Center

Zack og Nanna viste endnu engang at parret er i topform, da de sammen med Cathrine & Vamos Amigos, satte Danmark på de tætbelagte anden, – og tredjepladsen i fredagens Grand Prix. Førstepladsen gik endnu engang til Charlotte Fry, der på Everdale red til 76.674%. De rutinerede, danske topatleter Nanna og Zack red sig til det flotte resultat af 73,170%. Taget i betragtning af at ekvipagen red sig flot tilbage, efter der sneg sig en dyr fejl ind i traverserne, der var skyld i at deres score faldt en del, kan man kun være begejstret over at følge Zack og Nanna på deres vej i Grand Prix.
Også Zack-sønnen GLOCK’s Zonik redet af HansPeter Minderhoud, deltog i klassen, og kom ind på en flot fjerdeplads, der virkelig understreger Zacks evner både som dressurhingst- og beskeler.

Lørdag stod på Grand Prix Speciale. For Nanna og Zack blev det til endnu en flot tredjeplads til 73.170%, og med det kan man ikke kaldet parret for andet end en stabil Grand Prix-ekvipage, der gør det særdeles godt i internationale rammer.