Søn efter Farrell kåret som præmiehingst i det tyske oldenburgerforbund

Ved hingstekåringen i Oldenburger Pferdezuchtverband fik Blue Hors kåret og udnævnt en søn efter Blue Hors Farrell som præmiehingst (video).

Søn efter Farrell kåret som præmiehingst i det tyske oldenburgerforbund

Fra venstre: avlsleder Martin Klavsen, Jesper Bisgaard Nielsen og avler af hingsten; Lars Wenke /Kiki Beelitz

Den brune Blue Hors Farrell-søn, der har Bon’A Parte til morfar og Landsiger I til mormorsfar, er avlet af tyske Lars Wenke. Hingsten, der bar katalognummer 56 ved hingstekåringen i Oldenburgerforbundet i Vechta, er lavet på hoppen Gina-Goldina, hvis far er hingsten Bon’A Parte. Den hollandskfødte- og kårede hingst Bon’A Parte, er avlet af G. Marshman-Bonenkamp.

Præstationsblod i top af både sport og avl

Morfaren Bon’A Parte er efter Johnson og Burggraaf – og har trods sin hollandske opvækst faktisk mest slået både sine avls- og sportsmæssige folder herhjemme i Danmark.

Under sin danske ejer og rytter, Helle Marie Simonsen Jørgensen, har Bon’A Parte placeringer i op til Prix St. George på A-niveau, hvilket gør ham til S-hest i dressur. Som ekvipage, har Bon’A Parte og Helle gjort sig bemærkede allerede fra Bon’A Partes tid som unghingst, hvor han i 2012 blev nummer 3 i Dansk Ride Forbunds championatskvalifikationsklasse for 6-års dressurheste ved Sportsrideklubben Vallensbæks C-stævne i dressur, ligesom han også har placeringer ved landsstævnet ved Blue Hors Dressurfestival i både 2013 og 2015.

Mormorsfar til denne præmiehingst er Landsieger I, der kommer ud af en dobbeltbegavet springafstamning. Landsieger I var selv aktiv i springsporten, ligesom 53 af hans afkom er registreret som konkurrenceheste i 1.60m. 4 afkom er registreret som konkurrerende i Grand Prix dressur og 1 afkom er registreret som konkurrence hest i CCI3*-military. Mormorsmor Goldblatt er mor til den kårede hingst Feiner Stern, der er far til knap 400 registrerede afkom, hvoraf 14 af hingstens registrerede sønner har opnået kåring – heriblandt den tredobbelte dressurchampionatsvinder og A-hingst i dressur; Feinbrand.

Oldenburger hingstekåringens bedste longefører

Derudover er det også værd at nævne, at Blue Hors’ ansatte Jesper Bisgaard Nielsen, der var med til at fremstille hingsten, blev udnævnt til kåringens bedste longefører.

En flot titel vi på Blue Hors glæder os over at kunne drage nytte af – både i det daglige og i kåringsøjemed.

Jesper, der mønstrer katalognummer 56 /Kiki Beelitz