Hingstekåring anno 2021

Blue Hors sætter nye spændende blodlinjer på programmet – og med en veloverstået hjemmekåring er det samtidig startskuddet til avlssæson 2021

Hingstekåring anno 2021

Kåringskommissionen på hjemmebesøg

Kåret i DV:

  • Blue Hors Spectrum e. Sezuan
  • Blue Hors Monte Carlo e. Dream Boy
  • Blue Hors Santiano e. Sezuan
  • Blue Hors Viconte e. Vivaldi
  • Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack
  • Blue Hors Fortron e. For Romance II

Selvom ingenting er som det plejer når det gælder Hingstekåring sæson 2021 – så var det heldigvis lykkedes kåringskommisionen at finde en Coronavenlig form, så alle hingsteholdere på skift kunne fremvise og få de nye hingste bedømt.

På hjemmekåringens sidste dag var turen således kommet til Blue Hors, og Martin havde glædet sig til sammen med sit team at fremvise sit bud på nye spændende blodlinjer til de danske avlere:

Det nyeste skud på stammen er den imponerende Sezuan-søn – Blue Hors Spectrum, som desuden er kåret i tysk Oldenburg. Hingsten repræsenterer noget virkelig spændende topblod, idet moderen er Sarina Pax, der har konkurreret succesfuldt under Joachim Thomsen i lilletur. Spectrum vil kunne komplimentere en bred vifte af hopper i både ind- og udland. Blue Hors Spectrum er nu kåret og bliver i morgen indsynet til 14-dages test i Tørring.

Endvidere blev 5 ældre hingste kåret i DV:

Monte Carlo (Dream Boy x United) en super spændende blodkombination, som vi hidtil ikke har set i Danmark.  Overordnet set passer Monte Carlo med sit korrekte snit og kraftfulde bevægelse på et bredt udsnit af hopper – funktionalitet som vi forventer at hans kommende 1. følårgang, også bærer præg af. Han er præmiehingst i såvel DV som KWPN, hvor han desuden blev nr. 2 til KWPN materialprøven i 2020 med 88,00 point med bl.a. 9 for skridtgalop og kapacitet

Sezuan-sønnen Santiano, hvor type, bevægelseskvalitet i alle tre gangarter og afstamning på morsiden går op i en højere enhed, er allerede godkendt i KWPN, hvor han til materialeprøven opnåede en placering som nummer 3 med flere 9-taller og bl.a. 9,5 for galop er ligeledes nu også kåret i DV. Santiano er en topatletisk hingst som med sit flotte format og gode rammer vil kunne tilføre både mekanik og ridelighed. Han kan stadig benyttes af de danske avlere selvom han i kommende sæson udstationeres i Holland.

Blue Hors Viconte e. Vivaldi/Sandro Hit/Brentano II forener to store avlsmatadorer igennem hollandske Vivaldi og tyske Sandro Hit, der begge er linjegrundlæggende avlshingste. Vicontes hoppestamme er den internationalt gennemslagskraftige østtyske familie, der indeholder superhoppen Poetin, utallige succesfulde sportsheste og adskillelige kårede hingste som Samba Hit I-V, Caprigold, Quaterback, Quaterhit, med flere. Selv opnåede han 8,44 point ved sin tyske Hengstleistungsprüfung i 2020 med bl.a.9 for galop, interiør, karakter og arbejdsvillighed og 9,5 ved fremmedrytter.

Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack er hingst med med masser af sving i sin bevægelse. De føl vi har set er smarte og langbenede og kombineret med Zackorados ekstremt venlige sind er der nærmest garanti for super ridelighed.
Ved DRF mellemrunden for 4 års dressurheste blev hans ridelighed honoreret med et 9-tal og en samlet 2. plads med 90,60 point.

Blue Hors Fortron e. For Romance II, er en moderne og sportslig hingst med et helt skarpe snit. Han er en hingst i konstant balance og koncentration, og en hingst med tre særdeles gode bevægelser. Han er præmiehingst i Oldenburg i 2019
og præmiehingst i Dansk Varmblod 2020.

Vi glæder os til en fantastisk avlssæson 2021 og står gerne til rådighed med råd og vejledning omkring det helt rigtige match til netop din hoppe.