Patrik Kittel køber Blue Hors Zack-søn

Sveriges højst rangerede dressurrytter, Patrik Kittel, har netop købt en ny hest, som han satser på til OL 2024 i Paris, og den er afkom efter Blue Hors Zack
Patrik Kittel køber Blue Hors Zack-søn

Valbonne under sin tidligere rytter Emelie Brolin

"Vi har fået en ny stjerne i familien, Valbonne, som vi kalder Valle, og jeg er så glad for at have fået en ny kandidat til OL 2024 i Paris"

har Patrik Kittel udtalt i forbindelse med købet

Den tidligere avlshingst Valbonne e. Blue Hors Zack/Epson, der med stor succes blev redet af svenske Emelie Brolin ved UVM i 2018 og i svenske klasser til over 80% i år, er nu installeret i sin nye boks hos Patrik Kittel i Tyskland, hvor også den danskavlede Blue Horse Zack-søn, Sezuan, står i træning.

Patrik Kittel, der har redet OL for Sverige i 2008, 2012 og 2016, er i Danmark ikke mindst kendt som testrytter i Blue Hors Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring i 2018-2019, hvor han har redet mange heste med Blue Hors Zack som far, morfar eller farfar.

Derfor er det heller ingen tilfældighed, at han nu har købt den svenske 6-års hest Bjergsjöholms Valbonne, der er opdrættet af Stall Bjergsjöholm v/Marita Strauch. Det er Patrik Kittels japanske samarbejdspartner, Masahiro Kosaka, der har erhvervet hesten.