Atterupgaards Orthilia har fået Zackerey-tvillinger

OL-dressurhesten Atterupgaards Orthilia, der er en af Agnete Kirk Thinggaards Grand Prix-heste, er via to rugehopper blevet mor til to føl fra samme undfangelse
Atterupgaards Orthilia har fået Zackerey-tvillinger

Her på Blue Hors ventes i år 17 føl, hvoraf de 16 allerede er kommet til verden, og alle folinger er heldigvis gået super godt og problemfrit. Folingerne er foregået helt fra februar måned, og føllene er kommet til verden i klynger, så der samtidig ind imellem har været et pusterum på barselsgangen. Nu mangler vi kun en enkelt foling, før sæsonen er fuldendt.

To af de føl, der er født på stutteriet her i Randbøl i år er efter den internationale Grand Prix-hoppe Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Kristine Munch Nielsen), der deltog ved OL 2016 i Rio de Janeiro med engelske Fiona Bigwood og senere blev købt at Blue Hors-rytteren Agnete Kirk Thinggaard. Føllenes far er en af vores hingstestations topnavne, guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack/ Sandro Hit (opdr. Tove og Ove Møller Nørgaard).

Da Orthilia sidste år havde en skadespause, forslog Agnete vores avlsleder Martin Klavsen at forsøge at trække et føl på hoppen ved embryo transfer-metoden. Martin fortæller: – Vi forsøgte i to brunstperioder, hvor den første ikke gav noget resultat, men i anden brunst var der to ægløsninger, der begge blev befrugtet, og det lykkedes os at skylle begge to og flytte dem til to rugehopper, hvor de begge blev til drægtigheder.

Mens Orthilia i vinter har været med Agnete på træningsophold i Florida og fortsat er i fuld træning på Julianelyst, så er der på Blue Hors kommet to føl til verden, der har Orthilia som mor; nemlig en sort hoppe og brun hingst. Martin fortæller om de to føl, der blev født med få dages mellemrum i forrige uge, at de begge er ædle men betydelige og storrammede: – Og så har de jo en særdeles stærk præstationsafstamning. Med en mor, der selv har gået OL, har de jo en interessant historie at bringe videre i avlen, siger han.

Også Agnete er begejstret for de to føl, der kommer af samme drægtighed: – Jeg synes jo, Orthilia er fantastisk, og så var det rart, at vi kunne udnytte skadespausen til at skabe nyt liv. Det er virkelig et par skønne føl, vi har fået efter hende og Zackerey, fortæller Agnete.

Atterupgaards Orthilia har tidligere fået afkom. Hun blev i perioden 2010-2014 mor til syv ET-føl opdrættet på hoppens fødestutteri Atterupgaard.